V nedeljo 23. aprila se je na pomožnem igrišču stadiona Gaj v Kočevju začelo 5. državno prvenstvo v nekontaktni različici ameriškega nogometa – Flag Footballu. Domačini v lanski sezoni niso blesteli med tem ko so predstavniki ekipe Ajdovščine Gladiators veljali za izrazite favorite. Mustangs Ljubljana, ki jo tvorijo nekateri igralci iz tackle različice ameriškega nogometa in mlajši fantje, so bili velika neznanka pred samim turnirjem.

 

Prvenstvo se je začelo s pravo napeto poslastico. Domačini, ki so že v januarju sklepali dogovore z enim najizkušenejših podajalcev v Sloveniji, so v februarju z njim našli skupni jezik in podpisali prestop, ki pa je očitno hitro obrodil sadove. Ajdovščina je na trenutke na igrišču delovala precej zmedeno, domači Wild Hogsi pa so z rutinirano igro hitro povedli in pravzaprav držali niti tekme vse do zadnjih dveh minut, ko je s prestreženo podajo skoraj prišlo do preobrata. Na srečo domačinov Ajdovščina ni izkoristila hude napake podajalca domačih. Dve sekundi pred koncem tekme so Gladiatorsi imeli zadnji poskus za samo tri jarde, ki bi jim prinesel gotovo zmago, a je obramba domačih fantastično opravila svojo nalogo in goste prisilila v nezaključeno podajo. Končni rezultat tekme 26:26.

 
Drugo tekmo prvega kroga med »domačini« Ajdovščino Gladiators in gosti iz Ljubljane (Mustangs) je z vseh strani spremljalo pričakovanje kaj bodo pokazali edini predstavniki iz prestolnice. Okrepljeni z dvema izkušenima igralcema Mihom Pravičkom in Markom Batesom (spomnimo: slednji pred leti član Ljubljanskih Silverhawksev in več let član Beograd Vukovov), so delovali kot zanimiv nasprotnik za kogarkoli, ki se bo postavil po robu. Ampak Ajdovščina ni ponovila napake iz prve tekme. Nemudoma so postavili visok tempo tekme in hitro prišli do visokega vodstva. Obramba je v obup spravljala mladega podajalca, ki ni uspel najti pravega odgovora za strnjeno vrsto »gladiatorjev«. Ekipa iz Ajdovščine se je na koncu veselila visoke zmage 46:6.

 
Tretja tekma je bil pravzaprav pravi pokazatelj klime pri domačih iz Kočevja, ki so se pomerili z Mustangi. Ekipe, ki so namreč v »ustvarjanju kemije« so najpogosteje izpostavljene tako imenovanim »ups and downs«, ki zaradi neuigranosti in iskanju svojega ritma pogosto niso sposobne odigrati dveh kakovostnih tekem v visokem ritmu. Prav tukaj so domači pokazali veliko mero potrpljenja in strnjenost vrste, ki je prežala na napake nasprotnika in jih uspešno kaznovala. Potrebno je vedeti in razumeti, da ekipa Mustangs komaj dobro začenja s svojim članskim pogonom. V svojih vrstah imajo nekaj odličnih atletov in mladega kadra, ki bo v naslednjih letih gotovo povzročal veliko težav nasprotnikom. Glede na prikazano lahko rečemo, da se ekipa sooča s porodnimi krči, a bodo gotovo iz tekme v tekmo rasli in napredovali. Hitro lahko za kateregakoli nasprotnika postanejo dober izziv. Končni rezultat 59:6 za Kočevje.

 
Drugi krog DP bo odigran 7. maja na stadionu Police v Ajdovščini, ki ga gostijo Gladiators. Prva tekma bo na sporedu že ob 9. uri.

Trenutni vrstni red (prvi dve mesti po rednem delu vodita v veliki finale – FINALNI TOUCHDOWN):

Lestvica - 1.krog DP 2017

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Learn more

I understand