Letošnje državno prvenstvo v Flag Footballu bo to soboto dobilo epilog. Po rednem delu tekmovanja sta se v finale uvrstili ekipi Ajdovščina Gladiators in Kočevje Wild Hogs.

 

Ajdovščina v finale prihaja kot izraziti favorit, saj v rednem delu sezone sploh ni zabeležila poraza. Na drugi strani Kočevje v dvoboj prihaja brez pritiska, saj so v letošnji sezoni naredili ogromen preskok v svoji igri in zabeležili tudi odmevnejši uspeh z zmago turnirja v tujini.

Finalni touchdown – kot je ZANS v letu 2016 startal projekt zaključnih bojev državnih prvenstev, se bo v Flag Footballu odvijal to soboto 23. junija ob 18. uri na stadionu Bonifika v Kopru. Ekipi se bosta za naslov državnega prvaka pomerili po sistemu “best of three”. To pomeni, da bo ekipa, ki zabeleži dve zmagi od največ treh tekem, državni prvak za sezono 2017.

Se pa obe ekipi soočata s svojimi težavami. Ajdovščina z dolžino klopi, Kočevje pa s poškodbami, ki so si jih nakopali nekateri ključni igralci v moštvu. Spomnimo, ekipi sta se v prvem krogu razšli z neodločenim izidom, v drugem in tretjem krogu pa so malenkost večjo premoč kronali gladiatorji iz Ajdovščine. V soboto se nam tako obeta izredno zanimiv in trd boj za naslov državnega prvaka.

Izjave glavnih akterjev pred finalom:

Alen Potočnik (predsednik Kočevje Wild Hogs in igralec na poziciji centra):
Letos smo z uvrstitvijo v finale presegli svoja pričakovanja. Trdo treniramo in kljub temu, da smo zabeležili dva poraza proti Ajdovščini, v soboto pričakujem izredno trd in napet dvoboj za državnega prvaka. Pesti nas tudi veliko poškodb, ki so predvsem posledica napornega tempa sezone. Vseeno bodo naši fantje na igrišču pustili svoje srce in resnično upam, da bo to dovolj za naslov državnega prvaka.

Dejan Rep (glavni trener Ajdovščine Gladiators):
Trdo smo garali in verjamem v svojo ekipo, zato kaj drugega kot naslov državnega prvaka niti ne pričakujem. Se pa zavedam, da nam zmaga ne bo podarjena in se bo potrebno za naslov boriti dolgih 80 oz. 120 minut. Nasprotna ekipa ima nekaj zelo dobrih igralcev, naša klop pa je zelo kratka, zato ne bo prostora za napake. Pričakujem en pošten finalni turnir in upam na dve zmagi Gladiatorjev.

V sezoni 2017 je ZANS uvedel tudi točkovni sistem za MVP (najkoristnejši igralec) nagrado v ligi. V sistemu, ki se je izkazal za izredno uravnoteženega, igralci zbirajo točke za različne akcije med tekmo (TD, INT, SACK, INT TD, itd.). Na koncu rednega dela prvenstva se vse točke seštejejo in igralec z največ točkami osvoji laskavi naslov najkoristnejšega igralca lige. Letos je to uspelo glavnem podajalcu iz ekipe Kočevje Wild Hogs – Luki Uvodiću, ki je zbral kar 133 točk po rednem delu. Je eden izmed glavnih akterjev napada Kočevja, svoj ogromen pečat pa je z osmimi prestreženimi podajami (največ v ligi) pustil tudi v obrami. Drugo mesto je s 109 točkami osvojil podajalec Miha Mohorčič iz Ajdovščine Gladiators.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Learn more

I understand